Horváth Attila

Úton lenni – semmi. Útnak kéne lenni legalább.

Závodi János

Attilát még a Taurus, Sakk-matt, Tűzkerék időkből ismerem, viszont a máig is tartó barátságunk a Piramissal kezdődött. Nem csak a koncerteken találkoztunk, ahová elég gyakran eljárt, hanem a házibulikon és egyéb szédülések alkalmával is. Szükség volt ezekre az együttlétekre, mert nem csak tanúja lehetett azoknak a dolgoknak, amik velünk történtek, de sokszor részese is. Velem kapcsolatban nem egy szöveget írt. Pontosan tudta, hogy milyen bulizós, csavargós és csajozós voltam, így születhetett meg mondjuk, a Kóbor angyal című nóta.
Hiába nem működik a Piramis, mi azért gyakran eljárunk együtt, és ha dalokat csinálok, többnyire őt kérem meg, hogy írjon hozzájuk szöveget. Nem csak ezért, mert borzasztóan ráérez a nóták hangulatára és ismer engem, hanem azért is, mert őszinték a sorai. Nagyon szeretem őt. Mint embert és szövegírót egyaránt. Ha valami nem tetszik neki, akkor vagy nem ír rá semmit, vagy megmondja, mi a hiba. Előfordult, hogy vittem neki egy dalt, de ő rossznak tartotta a középrészét. Szerintem jó volt, de azt mondta, nem tud vele mit kezdeni. Fogtam az egészet és átdolgoztam. Ha nem is volt igaza abban, hogy rossz az eredeti verzió, de mindenképp ő nyert, mert sokkal jobbat tudtam írni.
Úgy vettem észre, hogy mostanában keményebb lett. Nem is csodálom, annyian keresik, hogy vele írassanak szöveget. Amikor legutóbb én is beálltam a sorba azzal, hogy lenne pár új dalom, amit odaadnék neki, kerek-perec kijelentette, hogy nem tudja bevállalni, mert sok a dolga. Azért én nem adtam fel. Addig iszogattunk, meg dumáltunk az éjszakában, míg egyszer elővettem száz forintot, mire írt egy papírt, amelyen nagyjából ez állt:
Előlegként átvettem Zacskótól száz forintot, amiért cserébe megírom a szövegeit.
Annak is örülök, hogy felvállalta a Tunyó Band-et, amiben most gitározom.
Már nem titok, hogy a Piramissal is terveink vannak. Új lemez, stadion-koncert, meg ami ezzel jár. Tudom, hogy Sommal nincsenek valami jóban, de azért remélem, ő fogja megírni az új dalainkat. Ha kell, bevállalom  a kapocs és a villámhárító szerepét közöttük, eddig is előfordult ez néha. Egyébként biztos vagyok abban, hogy rendeződni fog a helyzet, hiszen ennyi év barátságot nem lehet csak úgy kidobni a szemétre.

Hozzászólok