Horváth Attila

Úton lenni – semmi. Útnak kéne lenni legalább.

Keresztes Ildikó új lemeze

A démon, aki bennem van címmel megjelent Keresztes ldi új albuma.
A zenék nagy többségét Björn Lodin svéd zeneszerző írta – a Hard zenekar énekese -, aki hangszerelőként, zenei rendezőként és hangmérnökként is az első pillanattól az utolsóig szívügyének tekintette, a lemezt. Rendkívül érdekes volt vele együtt dolgozni, mert más közegből érkezett, más zenei zenei kultúrát képviselve, számomra szokatlan munkamódszereket követve. Kellett némi idő ahhoz, hogy egymásra hangolódjunk. Egy-egy dalban két – hozzám képest mindenképpen – fiatal zeneszerzővel dolgozhattam együtt, akik pályafutását különböző kapcsolat okán ugyan, de szinte gyerekkoruktól kezdve figyelemmel kísértem. Dandó Zolika az egyik, aki tragikusan korán eltávozott édesapja – Dandó Péter – zeneszeretetét és tehetségét örökölve rengeteg munkával, zenei alázattal és megfelelő mennyiségű, hangsúlyos kocsmázással vált az egyik legjobb és legsokoldalúbb gitárossá, illetve tágabb értelemben igazi zenésszé. Nem csak a hangszerét, hanem a zenét érzi, látja és tudja.
Szűcs Norbert a másik, akivel tizenéves korában, egy rocktáborban találkoztam először. Gitárosként azonnal belopta magát a szívembe – persze a fülembe is -, azóta már ő is bőven kinőtte a tehetség kategóriáját, túllépte a hangszere korlátait olyannyira, hogy az idén ő kapta az Artisjus-díjat az év zeneszerzőjeként.
Ildivel lassan húsz éve kerülgetjük egymást, most végre összejött.
Hogy mennyire, azt persze a végeredmény mutatja meg, és a dalok hallgatói, a koncertek résztvevői fogják eldönteni.
A közönség.

  1. Krisztián:
    2011 November 6

    Ez Keresztes Ildi egyik legjobb lemeze, baromi jó a hangja, nagyszerűek a dalok, és gratulálok Horváth Attilának a fantasztikus szövegekért. Vérprofi alkotás született, nagyon megéri beszerezni!

Hozzászólok