Horváth Attila

Úton lenni – semmi. Útnak kéne lenni legalább.

Pesti Műsor 1992 – Marathon

 MARATHON

Ismét egy új banda, egy új lemez, ismert és ismeretlen alkotókkal. A Marathon. Nézzük, kik játszanak a debütáló albumon: Hetényi Pál énekel, Vámos Zsolt gitározik, Szappanos György basszusgitározik, Erdélyi László billentyűs hangszereken játszik és Berecz Endre dobol. Kató Zoltán szaxofonozik, Pintácsi Viki vokálozik. Hangmérnök Rozgonyi Péter. Igazi nagy név a szövegíróé: Horváth Attila – többek közt – a Taurus, a Piramis, a Korál, a Senator és az Omen sikereinek elősegítője volt. De mi is ez az egész?

Kitaláltam egy zenekart – mondja Erdélyi László. -’91 novemberében jött az ötlet, amihez társakat kerestem. Hallottam például Vámos Zsoltot játszani, szerettem volna vele dolgozni, hát utánamentem. A SOTE-n ezer forintot adtam a beengedőknek, hogy bejuthassak az Exotic koncertjére. Horváth Attilát is így találtam meg, szerencsére vállalták a közös munkát.

A szellős, kellemes, amerikai ízű rockzenét Vámos Zsolt írta, s ehhez készültek Horváth Attila szövegei. Csakhogy Zsolt eközben az Exotic tagja is. Vagy talán oszlana a Trabantos zenekar?

Szó sincs róla – mondja a gitáros -, most ugyan kevesebbet koncertezünk. de létezünk. Minden együttesnek szüksége van pihenésre, töltődésre, nálunk most jött el az ideje. Tavasszal pedig már valószínűleg dolgozunk is a következő lemezen. Egyébként nagyon hálás vagyok az Exoticnak, hogy tolerálják Marathon-beli munkámat.

Egy másik ismert arc a zenekarban Berecz Endre. Róla Bikini-tagsága óta semmit nem lehetett hallani.

Nem volt szándékomban eltűnni – mondja -, csak épp nem kaptam kedvemre való ajánlatot. Vártam arra a bandára, ahol végre azt csinálhatom, ami igazán tetszik. Zsolttal már hosszabb ideje ismertük egymást, örömmel mondtam igent az invitálásra. Nem is bántam meg.

Ejtsünk néhány szót a többiekről is. Hetényi Pál igen képzett hangú énekes, meglepő, hogy eddig nem került felszínre. Egyébként korábban Gyöngyösön együtt zenélt Vámossal. Szappanos György dzsessz-zenekarokban játszott, a rockszakmában még nem ismert a neve. Nos, ez a Marathon.

Mire ez a cikk megjelenik, már sokan fogják ismerni a nevünket. László Ferenc és felesége, egy kft. vezetői jóvoltából hatalmas reklámkampánnyal kívánjuk bevezetni a lemezt. Nekik köszönhető, hogy hamarosan Spanyolországban turnézhatunk. Ebből az alkalomból kint megjelenik a lemez angol nyelvű változata. Maga a zenekar egyébként nem divatból, nem pénzért jött létre, egyszerűen csak szeretnénk örömteli pillanatokat szerezni az embereknek és magunknak.

Így legyen. Azért érdemes még meghallgatni Horváth Attilát, már csak tapasztaltsága okán is. Elvégre ő jó néhány zenekar indulásánál volt ott.

- Egy általam sosem látott fiatal keresett fel, kezében egy feldúdolt demokazettával, hogy írnék-e rá szöveget. Ilyenkor rendszerint szkeptikus vagyok, de azért meghallgattam az anyagot. Amely meglepően jó, újszerű és érdekes volt. Készítettünk két nótát, majd elindult az ügy a maga útján. Élvezetes volt a munka, a zene pont olyan hangulatokat idézett fel, amikre szeretek írni. Ráadásul szabadon dolgozhattam, mert ez a fajta muzsika nem gondolkozik szöveg-klisékben. Hogy mi az érzésem? Be fog jönni. Fiatalos, mégis érett, ötletgazdag és kimunkált a zene. A produktum alapján be kell jönnie. Igaz, a mai világban maga a produkció már nem döntő tényezője a sikernek. Azért én bízom a dologban.

Maróthy György

 1. Jotbkx:
  2021 augusztus 10

  erectile dysfunction treatment – erectile dysfunction pills reviews ed medications

 2. Xreulk:
  2022 január 3

  order prednisone 10mg pills – prednisone drug order prednisone 10mg pill

 3. Vyasnv:
  2022 február 21

  budesonide online buy – seroquel 50mg cost brand cefuroxime 500mg

 4. Axvfdm:
  2022 május 6

  generic prednisolone 10mg – purchase gabapentin pill buy tadalafil 40mg without prescription

 5. Hxdzel:
  2022 május 24

  ivermectin lotion – ivermectin 12mg without prescription order vardenafil pills

 6. Sutobz:
  2022 május 28

  order cialis 20mg sale – buy tadalafil 5mg online cheap provigil price

 7. Inffnv:
  2022 június 21

  buy modafinil 200mg online – order budesonide for sale order generic rhinocort

 8. Pykaxx:
  2022 november 29

  order colchicine 0.5mg pills gloperba drug methotrexate 5mg canada

Hozzászólok