Horváth Attila

Úton lenni – semmi. Útnak kéne lenni legalább.

Mai Nap 1995

Negyven lemez
Beesik a koncertre
Meglepik a szövegírót
 

Horváth Attila szövegíró Charlie állandó szerzőinek egyike. Vajon neki köszönhetően lesz-e valamilyen meglepetésben része a közönségnek a Budapest Sportcsarnokban a december 28-i koncerten?

Számomra lesz néhány szám meglepetés. Annak idején, kezdő szövegíró koromban ugyanis a Taurus zenekar mellett írtam néhány számot egy Olympia nevű formációnak is. Nyilván sokan nem emlékeznek rá, hogy ez Charlie saját zenekara volt, a hatvanas évek legvégén. Erről az öt-hat számról soha semmilyen hivatalos felvétel nem készült, én már nem is emlékszem a címükre, de azért ha hallanám őket, rájuk ismernék. Állítólag ezek is elhangzanak majd a koncerten.

A huszonöt éves pályafutása alatt rengeteg szöveget irt. Készített valaha is mérleget?

Nem szeretem az ilyesmit. Sőt kifejezetten zavar, ha valaki számokkal dobálózik. Nem a mennyiség a fontos, hanem a minőség. De ha mégis számvetést kell csinálnom, akkor azt mondom, hogy úgy negyven nagylemezen dolgoztam eddig, s ezek jó részén az összes szöveget én írtam.

Kedvence a Charlie-nóták közül?

Az első lemezéről a Ha mégis jön a Rolling Stones, a másodikról pedig a Szökevény. Általában nem a nagy slágereket szeretem a legjobban.

Nyilván 28-ári ön is szinte lép…

Valószínűleg épp hogy be fogok esni a koncertre. mert aznap érkezem Münchenből. Balázs Fecó ugyanis kint játszik egy hónapig, s muszáj őt meglátogatnom.  

karizs

Hozzászólok