Horváth Attila

Úton lenni – semmi. Útnak kéne lenni legalább.

Reform 1997

HORVÁTH ATTILA dalszövegíró
(Taurus, Piramis, Korál, Charlie)
LEG-jei
 

Könyv
Ha tartalmasabb olvasmányokra vágyom, szeretek elmélyedni a történelem, régészet rejtelmeiben, érdekelnek az ezoterikus jelenségek is. Legutóbb Egely György parajelenségekről, eltitkolt találmányokról szóló gyűjteményes könyvét vettem meg, és örök olvasmányom: Várkonyi Nándor: Sziriát oszlopai. Ha pedig könnyedebb, kellemes időtöltésre vágyom, színvonalas politikai fictiont – pl.: Robert Ludlum könyvét olvasom. Chandler és Rejtő természetesen mindig kéznél van.  

Film
John Schlesinger Midnight Cowboy-át akár minden héten meg tudnám nézni, olyan hatással van rám. A másik film, amelyik egész egyszerűen elvarázsol: a Kamaszkorom legszebb nyara. Mindent megnézek, amiben Robert de Niro szerepel, nagyon szeretem AI Pacino filmjeit és Mickey Rourke-ot.   Színház
Iszonyatos restanciáim vannak. A szakmámhoz tartozik, hogy minden rockzenével fűszerezett dolgot megnézzek, ebben a műfajban a Jézus Krisztus Superstar verhetetlen. Sajnálom, hogy ezt és a Hairt nem tudtam annak idején eredetiben, akkor és ott, a pezsgés közepén megnézni, szavakkal elmagyarázhatatlan élmény volna. Így is meghatározó volt mindkettő számomra.  

Zene
Ez a legegyszerűbb és a legbonyolultabb kérdés is egyben, hiszen nem múlik el nap zene nélkül. Csak a számomra “kötelező” arcokat sorolnám föl, csak néhány név mutatóba, hogy milyen irányba vitt el az ízlésem a húsz-egynéhány év alatt: Neil Young, Tom Waits, Chris Rea és a nagy klasszikus: a Procol Harum. Érdekes, hogy saját lemezeimet soha nem hallgatom, de jólesik, ha valahol teljesen váratlanul, akár az éjszaka közepén, egy nyitott ablakon át meghallom.  

Egyéb
Rögtön három dolog jut eszembe: a komputer, a gombfoci és a Piaf a Nagymező utcában.  

Széman Richárd

Hozzászólok