Horváth Attila

Úton lenni – semmi. Útnak kéne lenni legalább.

Reform 1997

HORVÁTH ATTILA dalszövegíró
(Taurus, Piramis, Korál, Charlie)
LEG-jei
 

Könyv
Ha tartalmasabb olvasmányokra vágyom, szeretek elmélyedni a történelem, régészet rejtelmeiben, érdekelnek az ezoterikus jelenségek is. Legutóbb Egely György parajelenségekről, eltitkolt találmányokról szóló gyűjteményes könyvét vettem meg, és örök olvasmányom: Várkonyi Nándor: Sziriát oszlopai. Ha pedig könnyedebb, kellemes időtöltésre vágyom, színvonalas politikai fictiont – pl.: Robert Ludlum könyvét olvasom. Chandler és Rejtő természetesen mindig kéznél van.  

Film
John Schlesinger Midnight Cowboy-át akár minden héten meg tudnám nézni, olyan hatással van rám. A másik film, amelyik egész egyszerűen elvarázsol: a Kamaszkorom legszebb nyara. Mindent megnézek, amiben Robert de Niro szerepel, nagyon szeretem AI Pacino filmjeit és Mickey Rourke-ot.   Színház
Iszonyatos restanciáim vannak. A szakmámhoz tartozik, hogy minden rockzenével fűszerezett dolgot megnézzek, ebben a műfajban a Jézus Krisztus Superstar verhetetlen. Sajnálom, hogy ezt és a Hairt nem tudtam annak idején eredetiben, akkor és ott, a pezsgés közepén megnézni, szavakkal elmagyarázhatatlan élmény volna. Így is meghatározó volt mindkettő számomra.  

Zene
Ez a legegyszerűbb és a legbonyolultabb kérdés is egyben, hiszen nem múlik el nap zene nélkül. Csak a számomra “kötelező” arcokat sorolnám föl, csak néhány név mutatóba, hogy milyen irányba vitt el az ízlésem a húsz-egynéhány év alatt: Neil Young, Tom Waits, Chris Rea és a nagy klasszikus: a Procol Harum. Érdekes, hogy saját lemezeimet soha nem hallgatom, de jólesik, ha valahol teljesen váratlanul, akár az éjszaka közepén, egy nyitott ablakon át meghallom.  

Egyéb
Rögtön három dolog jut eszembe: a komputer, a gombfoci és a Piaf a Nagymező utcában.  

Széman Richárd

  1. nike epic react flyknit:
    2020 november 18

    I have to show my affection for your kind-heartedness in support of those people that really want help on in this issue. Your real dedication to passing the solution around has been rather interesting and have truly made women just like me to arrive at their objectives. Your new interesting information implies a lot a person like me and additionally to my mates. With thanks; from each one of us.

Hozzászólok